Achter dit initiatief

Wie is de stichting G1000.nu?

De G1000Wonen Zaanstreek-Waterland wordt georganiseerd onder leiding van stichting G1000.nu samen met de initiatiefnemers. De werving en de faciliteiten voor de organisatie van de G1000Wonen worden verzorgd door een lokaal projectteam van de initiatiefnemers onder leiding van G1000.nu.

De Raad van Toezicht van G1000.nu ziet toe op de onafhankelijkheid, eerlijkheid en transparantie van het proces. Wanneer deelnemers vragen hebben over de gang van zaken tijdens het burgerberaad kunnen zijn contact opnemen met de raad van toezicht. Meer informatie over de Raad van Toezicht is ook terug te vinden op de website van de stichting.

Stichting G1000.nu is een initiatief van burgers en in 2013 ontstaan vanuit de behoefte tot verbinding tussen burgers en de overheid, burgers en instanties en burgers onderling. We organiseren, faciliteren en delen kennis over burgerberaden. Kort gezegd organiseren wij zeggenschap van burgers door middel van loting en dialoog. Lees meer op de website van de stichting.

Wie zijn de initiatiefnemers?

De initiatiefgroep bestond in eerste instantie uit zes woningcorporaties: Intermaris, ParteonRochdale, WooncompagnieWormer Wonen en ZVH. Inmiddels zijn er maar liefst 29 partners waaronder de gemeenten Purmerend, Wormerland en Zaanstad. Zij vormen samen de Wooncoalitie Zaanstreek-Waterland. 

© G1000Wonen Zaanstreek-Waterland 2024

Doorstroming

Print Friendly, PDF & Email