Op donderdagavond 13 april startte de tweede fase van het Burgerberaad, namelijk het Burgerforum. Ongeveer 100 enthousiaste deelnemers doen hieraan mee. In 4 bijeenkomsten werken ze in groepen de ideeën van de Burgertop uit tot concrete voorstellen. Dat doen ze in de Stoomhal in Wormer.

 

Matchen van voorstellen

Deelnemers gaan tijdens het Burgerforum aan de slag met de uitkomsten van de Burgertop. Tijdens de eerste bijeenkomst werden de 39 voorstellen uit de Burgertop samengevoegd in 11 werkplaatsen. Dat was geen eenvoudige klus. Er werd een hoop geschoven, maar na een tijdje hadden alle deelnemers een passende werkplaats gevonden. Na een korte kennismaking deelden deelnemers daar hun ideeën en dachten ze alvast na over concrete voorstellen.

 

Afspraken maken en inspiratoren kiezen

Aan het einde van de avond konden de werkplaatsen kiezen welke inspiratoren en experts ze zaterdag 22 april willen spreken. Dan is namelijk de inspiratie- en informatiemarkt. Tijdens deze markt komen er inspiratoren die meer vertellen over een onderwerp waar ze (praktijk)kennis over hebben. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen zoals duurzaamheid, nieuwbouw of de woningmarkt.

 

Hoe gaan we verder?

Burgerforum

Na deze kick-off van het Burgerforum zijn er nog drie bijeenkomsten waarin de deelnemers concrete voorstellen uitwerken:

  • Zaterdag 22 april 2023, Inspiratie- en informatiemarkt: 9:30 uur tot 16:00 uur
  • Donderdag 25 mei 2023 werkplaats avond: 19:00 uur tot 22:00 uur
  • Donderdag 8 juni 2023 werkplaatsavond: 19:00 uur tot 22:00 uur

 

Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Stoomhal in Wormer.

 

Burgerraad op 1 juli

De G1000Wonen wordt afgesloten met de Burgerraad op zaterdag 1 juli. Daar bepalen alle 330 deelnemers welke voorstellen worden opgenomen in het Burgerakkoord. Dit Burgerakkoord wordt aangeboden aan alle partners van de G1000Wonen Zaanstreek-Waterland. Partners hebben beloofd de uitkomsten serieus te nemen. Dit betekent dat zij willen helpen de resultaten te realiseren. Of dat zij het zullen opnemen in beleid. Lukt dit niet dan zullen zij uitleggen waarom.

 

Print Friendly, PDF & Email