Op 25 mei kwamen de deelnemers aan het Burgerberaad weer bij elkaar om verder te werken aan hun voorstellen. Na het pinksterweekend zullen de vorderingen op de website worden geplaatst.

De werkplaatsen vinden het best hard werken. Het is soms ook best lastig om er samen uit te komen. Zij hoeven het niet helemaal alleen te doen. Er zijn facilitatoren die hen helpen bij het groepsproces. En de deelnemers kunnen gebruik maken van ‘lezers’. Deze lezers lezen mee met de voorstellen. Zij beoordelen niet de inhoud van de voorstellen. Maar de lezers helpen om de voorstellen duidelijk op papier te krijgen, zodat deze helder zijn voor de rest van de inwoners van de regio. Maar ook dat ze voorstellen zo zijn geformuleerd dat deze makkelijk kunnen landen in beleid.

De werkplaatsen zijn erg gemotiveerd om aan hun voorstellen te werken! Ze delen informatie met elkaar, maar vragen ook nog steeds extra informatie op bij diverse experts om zo hun voorstellen nog verder te brengen.

Ben jij geen deelnemer aan het Burgerberaad, maar wil je graag je mening geven over de toekomst van het wonen? Dat kan! Lees er hier meer over.

Print Friendly, PDF & Email