Het is bijna zo ver! Op 1 april gaan we van start met het burgerberaad, de G1000Wonen Zaanstreek-Waterland.

Ben jij er bij?!
We nemen je graag kort mee door het proces! Hoe ziet de komende periode er uit:

1. Burgertop – 1 april
Tijdens de Burgertop op 1 april gaan we met bijna 500 deelnemers in gesprek over de vraag: Hoe ziet wonen in Zaanstreek-Waterland er in de toekomst uit?
Op deze dag bepalen de deelnemers de belangrijkste thema’s met betrekking tot het wonen in de regio.

2. Burgerforum – april t/m mei 
Aan het einde van de Burgertop kunnen deelnemers zich inschrijven voor de Burgerforumfase. Deze gaat op 13 april van start. Tijdens het Burgerforum kunnen deelnemers zich in werkplaatsen verdiepen in de verschillende thema’s en werken zij de voorstellen verder uit. Deelnemers kunnen o.a. kennis opdoen tijdens de inspiratie- en informatiemarkt op 22 april. 

3. Burgerraad – 1 juli
Op 1 juli is de Burgerraad. Alle deelnemers van de Burgertop zijn hiervoor uitgenodigd. Op deze dag worden de voorstellen door de werkplaatsen gepresenteerd. Aan het einde van de dag stemmen de deelnemers over de voorstellen. Alle voorstellen met meer dan 50% van de stemmen komen in het Burgerakkoord.

Oproep!
Op 22 april wordt er voor de deelnemers een inspiratie- en informatiemarkt georganiseerd. De markt duurt van 10.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens deze markt kunnen deelnemers in gesprek met experts, inspiratoren en ervaringsdeskundigen om een goed beeld te kunnen vormen wat er zoal speelt rondom het thema wonen. Hiervoor zoeken wij nog experts, inspiratoren, professionals en ervaringsdeskundigen op het gebied van wonen. Ben of ken jij iemand die hierin een bijdrage kan en wil leveren? Neem dan contact met ons op. 

VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik ook namens iemand anders mee doen of namens een belang?
Nee, dat kan niet. Je doet altijd op persoonlijke titel mee. Je gaat met elkaar in dialoog over wat jij belangrijk vindt. Natuurlijk neem je daarin je eigen persoonlijke ervaringen en expertise mee. Maar je hoeft geen belang te verdedigen. Je spreekt ook niet namens een achterban.  

Wordt er iets speciaals van mij verwacht als ik als professional / ambtenaar / beleidsmedewerker of werkgever/bestuurder mee doe? 
Nee, je hoeft geen speciale rol te vervullen. Je doet mee op persoonlijk titel en neemt deel aan de gesprekken zoals ieder ander. We vragen je zelfs om even je oordeel vanuit je professie uit te zetten en echt te luisteren naar wat de inwoners belangrijk vinden. Als je je hebt aangemeld voor de burgertop op 1 april, vragen we je ook om aanwezig te zijn bij de Burgerraad op 1 juli. Net als alle andere deelnemers mag je je inschrijven voor de Burgerforumfase. Dit is optioneel en doe je op persoonlijke titel.

Wat vragen we van de partners? 
De partners hebben vooraf beloofd de uitkomsten serieus te nemen via de partnerovereenkomst. We vragen daarom aan alle partners om aanwezig te zijn bij de zitting van de burgerraad op 1 juli, om het Burgerakkoord in ontvangst te nemen. 

Ook partner worden? Neem dan contact met ons op!

Kan ik kennis delen met de deelnemers? 
Ja graag!  Dat kan op de inspiratie- en informatiemarkt op 22 april. Mocht je dan niet kunnen, neem dan contact met ons op. Dan kijken we graag met jou hoe je toch jou kennis kunt delen met de deelnemers.

Vraag niet beantwoord? Check de website of neem contact met ons op!

Print Friendly, PDF & Email