Burgerberaad start op 1 april!
Na een lange aanloop zijn we blij om te melden dat het Burgerberaad G1000Wonen Zaanstreek-Waterland van start gaat met de Burgertop op zaterdag 1 april. Let op: Dit is een andere datum dan in de vorige update stond vermeld. Dit heeft met de beschikbaarheid van de locatie te maken!

8 februari worden de uitnodigingen verstuurd
Rond 8 februari worden er 14.0000 uitnodigingen verstuurd. Alle inwoners van de regio Zaanstreek-Waterland maken kans om ingeloot te worden. Aan de Burgertop doen maximaal 500 mensen mee. Ongeveer 320 daarvan zijn inwoners van Zaanstreek-Waterland. Om een eerlijke representatie te krijgen uit de regio, werken we met een loting. Wanneer er zich meer inwoners aanmelden dan er plekken zijn volgt een tweede loting. Daarbij wordt er een zo divers mogelijke groep geselecteerd. 
 
Kick-off bijeenkomst op 31 januari: save the date!
Op dinsdagavond 31 januari van 18.15 uur tot 20.00 uur is er een bijeenkomst voor alle betrokkenen. Ambassadeurs en vertegenwoordigers vanuit de gemeenten, corporaties, huurdersverenigingen, G1000 en zakelijke partners worden uitgenodigd om te vieren dat we van start gaan. Tijdens deze avond wordt ook toegelicht hoe het proces van het Burgerberaad zal verlopen. Een uitnodiging voor deze avond, ontvang je binnenkort via de mail, maar noteer de datum alvast in je agenda. Weet je nu al dat je er bij bent? Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. 

Graag tot ziens op 31 januari!

————————————————–

HET PROCES

De Burgertop: zaterdag 1 april
Op zaterdag 1 april komen we met 500 mensen een dag bij elkaar in de sporthal Wormer, in Wormer. Deze groep bestaat uit ingelote bewoners, ambtenaren, politici, werkgevers en professionals uit de regio. In wisselende groepjes van vier personen gaan zij in gesprek over de toekomst van het wonen in de regio. Samen zetten zij de belangrijke dingen op een rij.

Het Burgerforum: april t/m juni
Op de Burgertop lukt het om de belangrijke onderwerpen op een rij te zetten. Maar als we ook oplossingen willen vinden, hebben we meer tijd nodig. Daarvoor is het Burgerforum bedoeld. De deelnemers van de Burgertop kunnen zich aanmelden voor het Burgerforum. Zij komen een hele zaterdag en drie avonden bij elkaar.
Kick-off (6 april in de avond)– de deelnemers vormen werkplaatsen die onderwerpen gaan uitwerken.
Inspiratie- en kennis carrousel (zaterdag 22 april) – informatie verzamelen: in gesprek
met allerlei soorten experts en mensen die betrokken zijn bij het onderwerp.
Heb jij veel kennis van het onderwerp wonen en wil je eventueel je kennis delen met de deelnemers? Laat het ons vast weten via de mail. We leggen je graag uit wat de bedoeling is en geven je meer informatie. 
Werkateliers (2 avonden fysiek en 3 avonden online) – in kleine groepen samen de voorstellen verder uitwerken.

De Burgerraad: 30 juni en 1 juli
Op vrijdag 30 juni komen  ’s avonds alle deelnemers van de Burgertop weer bij elkaar. De groepen van het Burgerforum presenteren hun voorstellen aan iedereen en horen wat anderen ervan vinden. Op zaterdag 1 juli mogen alle deelnemers op de voorstellen stemmen. De voorstellen met meer dan 50% van de stemmen worden opgenomen in:
Het Burgerakkoord
Dit wordt aangeboden aan alle partners van de G1000Wonen. Vooraf hebben zij beloofd de voorstellen serieus te nemen, door deze te laten landen in beleid/te helpen realiseren. Of uit te leggen waarom er op delen wordt afgeweken. Na het burgerakkoord vormen een aantal deelnemers samen de monitor/klankbordgroep. Zij letten er op dat er iets met de voorstellen wordt gedaan.
 

Print Friendly, PDF & Email